woensdag 27 januari 2016

De 10 grootste risico's van de digitale economie

Bedrijven worden steeds bezorgder over de digitale risico's die ze lopen. Aanvallen van hackers, datadiefstal, maar ook de technologische revolutie maakt dat veel organisaties niet lekker het nieuwe jaar in zijn gegaan.
Een artikel in CSO behandeld een onderzoek van Allianz Global Corporate & Speciality. Hieruit blijkt onder meer dat 50% van de bedrijven vrezen voor fraude of diefstal van gegevens. Zo staat op nummer 7 van de bedrijfsrisico's het verlies van reputatie of merkwaarde. Wat dit kan betekenen hebben we kunnen zien bij Diginotar. Na een hack was het vertrouwen van haar klanten weg en werd zij failliet verklaard. Laat dit niet bij u gebeuren.
De risico's van persoonsgegevens, op plekken waar beveiliging moeilijk is of op plekken waar dit niet echt nodig is, zijn fors toegenomen. Als gegevens onder uw verantwoordelijkheid op staat komen te liggen, dan bent u te laat. Voorkomen is hier beter dan genezen. Door fictieve persoonsgegevens te gebruiken op plekken waar dit maar enigszins kan, verkleint u uw bedrijfsrisico's.

Producten
- Persoonsgegevens